Vijf voordelen van cloud computing

Cloud computing heeft veel voordelen. De voornaamste oorzaak van de terughoudendheid van sommige ondernemers is de nog altijd gevoelig liggende toegangscontrole en beveiliging. Momenteel zijn er echter steeds meer nieuwe beveiligingsdiensten in opkomst. Zij bieden services aan voor geavanceerde authenticatie, fraudepreventie en identiteitscontrole die eenvoudig kunnen worden geimplementeerd, toegepast en beheerd.

Tijdwinst
Maar weinig ondernemers zijn echt gespecialiseerd in ICT. Dat hoeft ook niet, want u kunt met cloud computing het beheer van systemen prima uitbesteden. Zo kunt u des te meer tijd besteden aan uw core business.
Kostenbesparing
Wie overstapt naar cloud computing hoeft geen rekening meer te houden met de aanschaf van servers en hardware, maar neemt slechts diensten voor dat deel waarvan uw bedrijf gebruik maakt. Meestal is dit op basis van een abonnement.
Bereikbaarheid
Cloud computing zorgt voor een betere bereikbaarheid van de medewerkers én van bedrijfskritische data. Dat maakt werken op afstand – alleen of met collega’s – een stuk eenvoudiger.
Updates
De meeste softwareprogramma’s geven u met enige regelmaat de gelegenheid om uw systeem te updaten. Door de hoge kosten maken veel bedrijven hier maar weinig gebruik van. Bij cloud computing hoeft de software niet steeds opnieuw geïnstalleerd of geüpdate te worden op uw computer. Daardoor ziet u als consument pas dat er een update is geweest als u al met de nieuwere versie werkt.
Groeimogelijkheden
Cloud computing neemt veel zorgen weg over een mogelijk overschot of tekort aan servers. Of de digitale activiteiten van uw bedrijf nou ineens sterk toeneemt of juist afneemt: dat maakt voor uw onderneming niets uit. Consumenten hoeven in dat geval alleen maar hun profiel aan te passen. Vergelijk het eens met uw energierekening: cloud computing wordt duurder naarmate u er meer gebruik van maakt.
Minerba biedt verschillende vormen van cloud computing:
Office Online
Exchange Online
Applicatie Hosting
Backup Online

Maar ook logistieke cloud applicaties

Heeft u interesse in onze online diensten? Bel 06-31153900 en wij helpen u dan persoonlijk verder. U kunt ook informatie aanvragen via ons contactformulier

Facebooktwitterlinkedinmail