Blog

BI reporting

Business Intelligence (BI) reporting is tegenwoordig onmisbaar voor veel bedrijven, en dat geldt ook voor forwarders.

BI reporting biedt forwarders de mogelijkheid om gegevens te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Dit stelt hen in staat om betere zakelijke beslissingen te nemen op basis van feiten en cijfers. Door middel van BI reporting kunnen forwarders bijvoorbeeld trends en patronen in hun bedrijfsactiviteiten identificeren, zoals welke routes het meest populair zijn, welke klanten de meeste omzet genereren, welke diensten het meest winstgevend zijn en hoe efficiënt hun operaties zijn.

Het hebben van deze inzichten is essentieel voor forwarders om te kunnen groeien en concurrerend te blijven in een steeds veranderende markt. Met BI reporting kunnen forwarders snel en gemakkelijk reageren op veranderingen in de vraag van klanten of in de markt, en kunnen ze hun bedrijfsstrategieën aanpassen om te voldoen aan de behoeften van hun klanten en de concurrentie voor te blijven.

BI

Bovenstaande afbeelding is van de BI tool van Logitude. Logitude is het logistieke pakket in de cloud voor Freight Forwarders.

Naast het bieden van inzicht in de prestaties van een bedrijf, kan BI reporting forwarders ook helpen om operationele problemen op te lossen. Door gegevens te verzamelen over de prestaties van specifieke diensten of routes, kan een forwarder bijvoorbeeld snel identificeren waar er verbeteringen nodig zijn en deze implementeren om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen.

Kortom, BI reporting is van onschatbare waarde voor forwarders. Het biedt hen de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te analyseren om betere beslissingen te nemen, hun bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en te groeien in een competitieve markt. Door de voordelen van BI reporting te begrijpen en te gebruiken, kunnen forwarders hun klanten beter bedienen en hun bedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Logitude – Captera rating

Logitude 4,5 ster uit 5 op Cantera.

Wil jij weten wat gebruikers vinden van Logitude kijk dan op Captera. https://www.capterra.nl/
Captera Helpt Nederlandse bedrijven al 15 jaar bij het vinden van de juiste software.

Logitude is een volledig operationeel systeem voor Freight Forwarders. Forwarders kunnen hun dagelijkse zaken, zoals import/export zendingen verwerken, verkoop en inkoop beheren, aansturen carriers in Logitude beheren, inclusief documenten, e-mailsjablonen en meldingen aan klanten, dashboards en andere zakelijke tools. Onze oplossing zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle behoeften op het gebied van vrachtbeheer.

Logitude gratis uitproberen? Ja dat kan, neem hiervoor contact met ons op.

Logitude – API

Sinds kort beschikt Logitude over een API (interface) waarmee logistieke zendingen automatisch aangemaakt kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld ideaal als de orders uit een ERP applicatie komen, maar ook kan deze interface gebruikt worden om orders vanuit een klant automatisch Logitude in te laten komen.

Naast deze koppeling beschikt Logitude ook over de volgende koppelingen:

  • Cargonaut
  • Dexx
  • Traxon
  • Diverse boekhoud koppelingen

 

Logitude – Nieuwe release

5 keer per jaar brengt Logitude een release uit.

Deze keer o.a. Inttra e-booking. Zeevracht expediteurs kunnen nu zowel de booking als de shipping instructies vanuit Logitude doorsturen naar de carrier via de Inttra koppeling. Met deze koppeling bespaart u tijd en het is minder fout gevoelig.

Het carrier netwerk van INTTRA is het grootste en snelst groeiende wereldwijde netwerk in de branche en vertegenwoordigt ongeveer 71% van de capaciteit van de zeecontainers ter wereld.

Geïnteresseerd in Logitude? Kijk dan ook ens op de volgende pagina’s

Logitude

Logitude e-freight

Logitude cost breakdown

Voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende proef versie kunt u het onderstaande formulier invullen.

Your name (mandatory)

E-mail (mandatory)

Your phone nor. (optional)

Message